Kissanainen kehrää Harrikan sarvissa

Kun Pia Pörn puhuu intohimoistaan, hänen silmänsä kirkastuvat ja tunnelma sähköistyy. Pian sydän sykkii kissoille, moottoripyörille ja tatuoinneille. Saman intohimon hän vie myös työpaikalleen, jossa Pia on viihtynyt jo 17 vuotta.

”Synnyin vuonna 1970 Ruotsissa, Kristinehamnissa. Isä lähti Laihialta sinne töihin, ja äitini muutti perässä. Lapsuus meni länsinaapurissa, mutta palasimme pian takaisin vanhempieni kotiseudulle: muutimme Laihialle ennen kouluni alkamista vuonna 1977.

Olen asunut Vaasan Mustasaaressa jo parikymmentä vuotta, mutta pidän itseäni edelleen laihialaisena. Siellä vietin nuoruuteni, kävin kouluni – kasvoin aikuiseksi. Laihialla minusta tuli se, mikä olen tänäänkin. Elämääni tuli pysyviä mielekkäitä asioita, jotka seuraavat mukanani edelleen.

Kissaharrastus on yksi näistä asioista, intohimoista. Olen kasvattanut naamiopersialaisia kissoja 20 vuotta. Olin mukana perustamassa Pohjanmaan Kissayhdistystä, jossa toimin tällä hetkellä puheenjohtajana. Eikä se ole pelkästään ne kissat, vaan myös ihmiset, jotka jakavat saman intohimon harrastukseen. Kissaihmisten yhteisö on aivan oma maailmansa, jossa on oma huumorinsa ja yhteishenkensä.

”VEO on kuin vapaa-
mielisten ja intohimoisten ihmisten moottori-
pyöräkerho!”

Moottoripyöräily on myös toinen rakas harrastukseni. Prätkistä pidän ennen kaikkea Harrikoista, joiden designissa ja äänessä on se jotakin erityisen sytyttävää. Harrikka-ihmisille tyypillisesti minulla on myös paljon tatuointeja, joista jokaisella on oma tarinansa. Tavoitteenani on, että joku päivä kylkeäni peittäisi yhtenäinen ja värikäs tatuointitaideteos!

Väriä, vauhtia ja vaihtelevuutta on myös tarinassani VEO:lla. Aloitin vuonna 1998 Vaasa Kojeistolla, joka oli osa VEO Groupia. Sen jälkeen toimin 14 vuotta erilaisissa pienjännitekojeistoihin liittyvissä tehtävissä, ja viimeisimmän vuoden myyntipäällikkönä vesivoimapuolella. Tehtävät ovat vaihtuneet, mutta saman talon sisällä. Haluan jatkuvasti oppia uutta, mutta pysyä VEO:lla.

Näin tämä matka jatkuu, hieno matka. Veolaisessa työkulttuurissa on samaa rock-asennetta kuin Harrikka-harrastuksessa. Täällä uskalletaan ennakkoluulottomasti kokeilla uutta, etsiä yhä villimpiä ja toimivampia ratkaisuja. VEO on kuin vapaamielisten ja intohimoisten ihmisten moottoripyöräkerho, jossa kruisaillaan sääntöjen mukaan, mutta pidetään mielikuvitushattu tiukasti päässä!”