Kun on saanut paljon, haluaa myös antaa

Janne Tuomivirta on periaatteiden mies. Hän pitää huolta ihmisistä lähellään ja jakaa osaamistaan eteenpäin – töissä ja vapaa-ajalla. Janne on myös luottamusmies työyhteisössään VEO:lla. Lue tarina Jannen jalomielisestä ja lahjomattoman rehellisestä suhtautumisesta elämään.

”Olen 38-vuotias paljasjalkainen vaasalainen, täällä syntynyt ja kasvanut. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi lasta, 8-vuotiaat kaksoset, tyttö ja poika. Asumme Mustasaaressa. Koko elämäni olen urheillut, aluksi jääkiekkoa, nyt salibandyä.

Urheilussa kaikki lähti minulla siitä, kun naapurissamme asuivat veljekset, joiden kiekkojoukkueen huoltajana isäni toimi. Pelasimme pihalätkää harva se päivä. Vanhemmat sitten veivät meidät jossain vaiheessa Brändön kaukalolle, ja siitä lähti innostus kiekkoon.

Pelasin enemmän tai vähemmän tosissaan 25 vuotta Vaasan Sportissa. Salibandyssä olen ollut mukana 13 vuotta, ensin pelaajana ja nyt viidettä vuotta juniorivalmentajana SB Vaasan P06-joukkueessa.

”Ei ole mitään parempaa kuin nähdä lasten kehittyvän pelaajina ja myös ihmisinä.”

Urheilu on minulle todella tärkeää. Ensin tulee perhe, sitten urheilu ja vasta kolmanneksi VEO. Näin sen pitää minusta ollakin. Urheilu on vastapainoa tälle kaikelle muulle elämässä. Se on intohimoa. Olen aina halunnut laittaa itseni likoon pelaamiseen, pelaajana ja valmentajana. Sain pelaajana paljon valmentajiltani ja nyt haluan antaa samalla mitalla junioreille takaisin. Ei ole mitään parempaa kuin nähdä lasten kehittyvän pelaajina ja myös ihmisinä. Se on valmentajan paras palkinto.

Joukkuepeleissä on paljon samaa kuin töissäni VEO:lla. Molemmissa on paljon ihmisten välisiä asioita. Pitää tuntea ihmisten heikkoudet ja vahvuudet ja nykiä oikeista naruista. Jokaisella on oma roolinsa, joukkueessa ja työpaikalla. Jos luistaa omasta ruudustaan, sen löytää edestään.

”Saa vetää rumat vaatteet päälle ja mennä kahlaamaan jokeen.”

Kalastus on toinen intohimoni urheilun lisäksi. Varsinkin jokikalastus on hienoa. Kun pääsee yksin ajatustensa ja virvelinsä kanssa joenvarteen, pää tyhjenee kertaheitolla. Se on minulle pakopaikka. Saa vetää rumat vaatteet päälle ja mennä kahlaamaan jokeen.

Olen ollut VEO:lla nyt neljä vuotta. Työskentelen asentajana, teen keskijännitekojeita asiakkaillemme. Olin edellisessä firmassa niin kauan, että se oli jo nähty. Kaipasin muutosta, halusin vaativampaa työtä, haastaa itseäni.

”Olen se hölösuu, joka uskaltaa puhua täällä yläkerrassa johtajille sen, mitä kaikki ajattelevat.”

Ehkä joukkueurheilussakin niin tärkeitä sosiaalisia taitoja arvostetaan myös VEO:lla, kun minut valittiin täällä luottamusmieheksi. En mitenkään hinkunut tehtävään, mutta se on vähän sama asia kuin jos paras kaverisi kysyy bestmanikseen: siitä on vähän vaikea kieltäytyä. Olen firman johdon ja tuotannon välikäsi. Olen se hölösuu, joka uskaltaa puhua täällä yläkerrassa johtajille sen, mitä kaikki ajattelevat.

VEO on talona iso, mutta ei vielä tarpeeksi iso, jotta meistä voisi puhua suurena. Täällä ihmiset tekee todella hyvin töitä,. VEO:lla on hyvä maine: rento ja työteliäs ilmapiiri. Täällä tehdään töitä, muttei nipoteta kaikesta. Kaikki menestys ja onnistumiset lähtee sisäisestä motivaatiosta.

Kyllä minulla on rehellisesti sellainen tuntuma, että jos VEO:lta jotain tilaa, sen myös saa.”

Jannen salibandyjoukkueen sivut

Janne Tuomivirta

  • Teija-vaimo
  • Kaksoset, Ella ja Atte
  • Jääkiekkoa
  • Salibandyä
  • Salibandyvalmennusta
  • Kalastusta
  • Luottamusmies
  • Periaatteen mies