One for all, and all for one

Jesse Palmberg elää ja hengittää urheilua, ennen kaikkea salibandya ja jääkiekkoa. Pelaamisen lisäksi lajeissa kiehtoo yhdessä tekeminen, joukkuehenki. Porukassa vuodatettu hiki yhteisen tavoitteen eteen on Jesselle intohimo. Sitä samaa tiimihenkeä ja intohimoa hän näkee työporukassaan VEO:lla.

”Olen kotoisin Kristiinankaupungista. Siellä aloitin jääkiekon pelaamisen jo pienenä poikana. Yläasteiässä hyppäsin mukaan Vaasan Sportin junnuihin, ja kiekko on säilynyt elämässäni tähän päivään asti. Tuhansia kilometrejä on tullut istuttua bussissa pelimatkoilla ympäri Suomea.

“Hienhaju yritetään jättää sinne pukukoppiin!”

Bussissa istun edelleenkin, vain laji on vaihtunut! Nykyään pelaan salibandyn ykkösdivaria SB Vaasan joukkueessa. Olen aina ollut kiinnostunut lajista. Yksi hyvä ystäväni pelasi joukkueessa, ja päätin lähteä mukaan kokeilemaan. Sillä tiellä olen edelleen enkä ole päivääkään katunut. Salibandy on hieno ja vauhdikas laji.

Aina välillä mietin, miten sitä jaksaa reissata bussilla ympäri Suomen alasarjapelien perässä. Mutta joku siinä vain on, kummallinen intohimo yhdessä tekemiseen ja rakkaus lajiin. Saa onnistua ja epäonnistua joukkueena. Meni metsään tai mestaruuteen, kaikki on saavutettu yhdessä. Siinä on jotain sanoinkuvaamattoman upeaa, kun jokainen joukkueen jäsen tekee töitä yhteisen tavoitteen eteen. Joukkueurheilu saa sydämeni sykkimään.

Sydän sykkii tietenkin myös kotijoukoille, joita ilman en edes pystyisi harrastamaan näin intensiivisesti. Asumme avovaimoni Jelenan ja 4-vuotiaan Sara-koiramme kanssa kolmestaan Vaasassa. Olen jonkun verran poissa kotoa treenien ja pelien vuoksi, ja silloin Jelena hoitaa koiran hoidon, ulkoilutukset ja muut. Olemme Jelenan kanssa molemmat liikunnallisia, joten ymmärrämme treenaamisen tuoman mielihyvän merkityksen.

Samaa mielihyvää saan myös työstäni VEO:lla. Opiskelin pelaamisen rinnalla sähköinsinööriksi ja pääsin kesätöihin ensimmäisen kerran vuonna 2011 koulun ohessa. Tein kaikkea mitä tarjolla oli. Vakituisen paikan sain vuonna 2014. Olen tällä hetkellä diesel- ja kaasuvoimalaitospuolella projekti-insinöörinä. Meidän osastomme suunnittelee pienjännitekeskuksia Wärtsilälle.

Työporukkamme on yhtä lailla erinomainen tiimi.
Ryhmä on täynnä päteviä kavereita, jotka auttavat minua tarvittaessa kokemuksellaan. Työkavereiden kanssa vietetään paljon aikaa, joten yhdessä pitää viihtyä. Silloin päivät menevät nopeammin ja töihin on kiva tulla. Siinä on paljon samaa kuin urheilussakin. Intohimo ei pysy hengissä yksin, vaan koko ryhmän on pidettävä liekkiä yllä.

VEO-liekki roihuaa myös kaukalossa. Meillä on työpaikkaporukan jääkiekkojoukkue nimeltään Runsorin Kunkut, kaupunginosan mukaan. Siellä jokainen on samalla viivalla titteliin katsomatta, mikä on helpottanut minua pääsemään VEO-yhteisöön sisään. Joukkueen henki ja intohimo tekemiseen tulee hallilta työpaikalle asti. Hienhaju sen sijaan yritetään jättää sinne pukukoppiin!

Tavoitteita minulla on edelleen niin urheilussa kuin työmaailmassakin. Haluan oppia VEO:lla lisää koko ajan, joka päivä. Päivittäisen oppimisen lisäksi tavoitteenani on astella urapolkua eteen- ja ylöspäin. Ilman tavoitteita ei tule kehitystä, puhutaan sitten urheilusta tai työelämästä.”

Jesse Palmberg

  • Syntynyt: 1989, Kristiinankaupunki
  • Perhe: avovaimo Jelena ja 4-vuotias koira (pomeranian)
  • Harrastukset: salibandyn 1. divisioonaa SB Vaasassa, työpaikkajoukkueen jääkiekkotreenit, golf, kuntosali
  • VEO:lla: projekti-insinööri VEO:lla vuodesta 2014
  • Muuta: uskoo yhteistyön ja tiimihengen voimaan!