Yhteistyöllä, ilolla ja intohimolla!

Mitä yhteistä on VEO:lla ja jalkapallon pelaamisella? Äkkiseltään ajatellen ei juuri mitään, mutta tarkemmin katsottuna paljonkin. Salla ja Vesa Talonpoika saavat kertoa lisää.

”Olen Salla Talonpoika, 17-vuotias tyttö Vaasasta. Täällä olen syntynyt ja aina asunut. Pelaan jalkapalloa Vaasa IFK:n keskuspuolustajana. Olen pelannut 5-vuotiaasta asti, lähes koko elämäni. Harrastin myös alppihiihtoa kymmenen vuotta, mistä muistona on 6 SM-mitalia, mutta nyt panostan kaiken futikseen. Pelaamme B-tyttöjen SM-sarjaa. Tavoitteenani on päästä joskus naisten SM-sarjaan, naisten maajoukkueeseen ja myös ulkomaille pelaamaan, esimerkiksi Ruotsiin.”

Entä Vesa?

”Olen Vesa Talonpoika, Sallan isä. Olen ollut töissä VEOlla suurin piirtein 20 vuotta. Olin ensin projekti-insinöörinä ja nykyään projektipäällikkönä. Työskentelen nykyään vesivoimapuolella. Olen kotoisin Lappeenrannasta. Lähdin aikoinaan Vaasaan opiskelemaan – samalla retkellä olen edelleen.”

Nuori tyttö ja jalkapallo. Tytön isä ja vesivoimapuolen projektipäällikkö. Mitä yhteistä on futiksella ja vesivoimaprojekteilla?

”Yhdessä tekeminen ja pukukoppihenki ovat upeita asioita jalkapallossa.”

Yhteishenki

Salla:
”Jalkapallo on joukkuepeli
, voitamme tai häviämme, mutta aina kimpassa. Yhdessä tekeminen ja pukukoppihenki ovat upeita asioita jalkapallossa. Harrastuksestani olen saanut kasapäin hienoja muistoja yhdessä tekemisen ansiosta. Ilman pelikavereitani moni asia olisi jäänyt tekemättä ja saamatta.”

Vesa:
”Meidänkin työssä korostuu yhteistyö
, etenkin projektien sisällä. Jaamme osaamistamme ja tietoa myös ryhmien välillä, sillä tavoin kehitymme parhaiten. Pelaan myös jääkiekkoa työpaikkamme joukkueessa, mikä on omiaan vahvistamaan yhteishenkeä.”

Uuden oppiminen

Salla:
”Joka treenissä ja pelissä
oppii aina jotain uutta. Pelaajana ei tule ikinä valmiiksi. Kehittymisen huomaa itsekin, ja se motivoi. Myös joukkueena opimme tietenkin pelaamaan jatkuvasti paremmin yhteen. Se on tärkeää näin syksyllä, kun pelataan mestaruudesta.”

Vesa:
”Työssäni jokainen projekti
on aina erilainen. Siksi tämä on niin kiinnostavaa. Aina tulee eteen uudenlaisia haasteita, sillä kahta samanlaista kohdetta ei ole olemassakaan. Samasta syystä tässä työssä oppii uutta joka päivä. Se pitää mielen virkeänä ja yksi syy sille, että olen ollut VEOlla jo 20 vuotta.”

Tavoitteellisuus

Salla:
”Olen motivoitunut kehittymään. Tavoitteenani on pelata joku kaunis päivä Suomen maajoukkueessa. Haluan nähdä, kuinka hyvä pelaaja minusta voi tulla. Sen vuoksi treenaaminenkin on mielekästä joka päivä.”.

Vesa:
”Ainahan asiat
haluaa tehdä paremmin. On ylpeydenaihe hoitaa hommansa hyvin – ehkä vielä hiukan paremmin kuin muualla tehdään! Töihin on mukavampi tulla, kun omat tavoitteet kohtaavat VEOn tavoitteiden kanssa. Näin on aina ollut.”

Iloisuus

Salla:
”Vaikka kuinka tekisi tosissaan
ja tavoittelisi suuria, ei iloa saa unohtaa jokapäiväisessä tekemisessä. Uskon ihmisen saavan itsestään parhaansa irti silloin, kun asiat tehdään tosissaan, mutta huumoria ja iloa unohtamatta.”

”VEOlla on positiivinen maine hiukan erilaisena alan työpaikkana.”

Vesa:
”VEOlla on positiivinen maine
hiukan erilaisena alan työpaikkana. Täällä on aika suuri vapaus toteuttaa omaa työtään, ja huumori kukkii talon sisällä. Uskon siihen, että työteho paranee iloisuuden kautta. Silloin jokainen uskaltaa olla oma itsensä, ja se on kaiken onnistumisen lähtökohta.”

Kaikesta päätellen VEOlla ja jalkapallolla on aika paljonkin yhteistä. Siksi VEO haluaa olla mukana tukemassa kotimaista juniorijalkapalloa – kantamassa yhteiskuntavastuutaan. VEO on Vaasan Palloseuran ja Vaasa IFK:n pääsponsori, minkä lisäksi VEO sponsoroi juniorijoukkueita – tyttöjä ja poikia – Vaasassa ja Seinäjoella.

Muutamia VEOn sponsoroimia jalkapallojoukkueita